Vooruit blijven lopen met webdesign in 2023

Omdat de technologie zich blijft ontwikkelen, moet het webdesign gelijke tred houden. Gelukkig zijn er genoeg manieren om ervoor te zorgen dat het ontwerp van uw website modern en gebruiksvriendelijk is. Laten we eens kijken naar enkele tips om voorop te blijven lopen met web design in 2023.

Responsief ontwerp

Geschat wordt dat meer dan de helft van al het internetverkeer afkomstig is van mobiele apparaten. Dat betekent dat het belang van een voor mobiel geoptimaliseerde website niet kan worden overschat. Responsive design zorgt ervoor dat uw website er geweldig uitziet op elk apparaat, of het nu een tablet, laptop of telefoon is.

Dit omvat het aanpassen van lettergroottes en spatiëring zodat alles er helder en duidelijk uitziet, ongeacht op welk scherm iemand het bekijkt. Het houdt ook in dat menu’s gemakkelijk te gebruiken zijn op kleinere schermen en dat bepaalde elementen indien nodig op verschillende pagina’s worden gereorganiseerd. Kortom, responsive design helpt uw website er op zijn best uit te zien, ongeacht het apparaat dat iemand gebruikt om toegang te krijgen.

Visuals van hoge kwaliteit

Beeldmateriaal van hoge kwaliteit is de sleutel tot een aantrekkelijke website-ervaring. Dit omvat het gebruik van afbeeldingen met een hoge resolutie, video’s, 3D-graphics, animatie-effecten – wat u maar nodig hebt om de boodschap achter uw product of dienst over te brengen. Bovendien moet het beeldmateriaal worden geoptimaliseerd voor snelheid en prestaties, zodat het de laadtijd van uw site niet vertraagt of de apparaten van gebruikers onnodig belast. En vergeet de goede kleurkeuze niet! U wilt kleuren die opvallen zonder dat ze te overweldigend zijn of afleiden van de belangrijkste boodschap die bezoekers van hun bezoek moeten meekrijgen.

Een duidelijke CTA

Elke pagina moet een duidelijk omschreven “call-to-action” (CTA) hebben. Een call-to-action is iets dat mensen aanmoedigt om actie te ondernemen wanneer ze een pagina bezoeken – of het nu gaat om het aanmelden voor een e-maillijst, het downloaden van een gratis gids of een aankoopbeslissing. Uw CTA moet goed zichtbaar bovenaan elke pagina staan en gemakkelijk te vinden zijn – het liefst binnen 3 seconden! Als mensen niet snel kunnen vinden wat ze moeten doen, is de kans groot dat ze helemaal geen actie ondernemen. Zorg dus voor duidelijk gedefinieerde CTA’s op uw hele website, zodat bezoekers precies weten wat ze moeten doen!

Websites moeten voortdurend evolueren om gelijke tred te houden met veranderende technologietrends en gebruikers voorkeuren. Door deze tips in gedachten te houden bij het ontwerpen van uw website in 2023 – een responsief ontwerp, visuals van hoge kwaliteit en duidelijke calls-to-action – blijft u de curve voor en biedt u bezoekers een boeiende online ervaring die ze niet snel zullen vergeten! Of u nu besluit samen te werken met een ervaren webdesigner of zelf nieuwe technologieën uitprobeert dit jaar, er zijn genoeg mogelijkheden om up-to-date te blijven met webdesign trends in 2023!