Home » websites » SEO in Rotterdam door bedrijven als Simply Rank

SEO in Rotterdam door bedrijven als Simply Rank

In Rotterdam is de service SEO, wat staat voor Search Engine Optimization, steeds populairder aan het worden. In Nederland hebben we het overigens vaak over zoekmachine optimalisatie. Het is een dienst waarmee de organische posities in Google kunnen worden verbeterd.

Het optimaliseren van een website is ergens te vergelijken met het rijden van een race. De beste auto met de beste bestuurder komt bovenaan in de resultaten te staan. Dit alles heeft te maken met de relevantie. Het doel van Google is uiteindelijk om een gebruiker die iets intypt in de zoekresultaten de beste en meest relevante website te tonen. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker tevreden is en een volgende keer weer terug komt. Google verdient geld aan het tonen van advertenties, maar daar hebben we het vandaag niet over. We hebben het nu over de organische resultaten. Dit zijn dus de website’s die onder de advertenties staan. Meer hierover lees je op de website van Simply Rank: https://www.simply-rank.nl/seo-rotterdam/

Hoe werkt SEO voor bedrijven in Rotterdam?

zoekmachine optimalisatie rotterdamEr zijn letterlijk miljoenen zoektermen die mensen intypen en het is dus simpelweg niet mogelijk voor Google om al deze resultaten handmatig te rangschikken. Dit probleem is opgelost door een algoritme te schrijven, wat compleet zelf bepaald wat de rangschikking is voor zoektermen die mensen intypen.

Dit is een complexe wiskundige formule die er dus voor zorgt dat de meest relevante website bovenaan staat. Nu zijn er echter bepaalde factoren bekend waar het algoritme naar kijkt. Deze factoren zijn sterker dan andere factoren. Het doel van de service SEO is deze belangrijke factoren te beïnvloeden en daarmee de posities in Google voor belangrijke zoekwoorden te verbeteren.

Welke factoren zijn belangrijk voor SEO Rotterdam?

De meest belangrijke factor is natuurlijk dat de webpagina relevant is voor het zoekwoord waar men naar op zoek is. Als uw website gevonden moet worden voor een zoekterm als ‘makelaar in Rotterdam’ dan zal de website of webpagina die woorden moeten bevatten. Dit klinkt wellicht heel logisch, maar dit is waar het allemaal start.

Dit is ook een relatief eenvoudige techniek die kan worden toegepast. Meestal kan binnen een paar uur een website worden geoptimaliseerd op bepaalde belangrijke plekken. Deze technieken worden ook wel on-page optimalisatie genoemd. Dit is echter slechts een deel van de puzzel. De volgende stap is de off-page optimalisatie, of ook wel link building genoemd.

hyperlink seoHet algoritme van Google legt een grote nadruk op externe websites die via een zogenaamde hyperlink terugverwijzen naar andere websites. Hyperlinks is wat het internet een ‘web’ maakt. Het idee is vrij simpel; als een website referenties (hyperlinks) van een hoop andere websites krijgt, dan moet deze wel belangrijk zijn. Nu zijn hier ook nog diverse nuances in aan te brengen, want niet iedere hyperlink heeft evenveel ‘kracht’. Zo zal in het voorbeeld van de makelaar een hyperlink van een andere makelaar meer effect hebben op de posities dan een hyperlink van een blog over make-up.

In een notendop is dit hoe het optimaliseren van een website eraan toe gaat en de SEO services van een bedrijf als Simply Rank helpen erbij om deze factoren te beïnvloeden om een posities effect hebben op de posities in Google voor belangrijke en relevante zoektermen.